Een gespreid bedje

Geplaatst op

Na de tuintransformatie in het najaar kon ik dit voorjaar achterover leunen. Mijn bedden lagen immers klaar voor gebruik. Ik zit dan ook ongeduldig te wachten om los te gaan. Natuurlijk heb ik al wel het een en ander gezaaid en voorgezaaid, maar met de koude nachten van de afgelopen weken groeit het allemaal traag en wil ik niet dat net ontkiemde plantjes met de vorst weer verloren gaan. Daar heb ik mijn lesje de afgelopen jaren wel in geleerd, dus nu probeer ik mezelf in te houden en langzaam op te starten. Tevens heb ik nu meer mogelijkheden om met tunneltjes wat bescherming te bieden. Deze zijn eigenlijk bedoeld als insectendoek, maar bieden ook wel wat bescherming tegen de kou.

De tuin is de winter goed doorgekomen. Wormen hebben zich door het karton heen een weg weten te banen en zitten in grote getale in de bedden. Helaas hebben de ritnaalden diezelfde route ook afgelegd, dus daar ben ik nog niet van verlost. De bijen zijn volop aan het vliegen op de vele paardenbloemen en de fruitbomen die in bloei staan. Heerlijk om elke dag begroet te worden met een zoete honinggeur die rondom de kast hangt….

Zin om even mee te vliegen over mijn tuin? Kom maar mee, daar gaan we! Onderweg komen we wel wat bijen tegen, die kwamen op het hard zoemende geluid af. En de kippen wisten ook niet goed wat ze ermee aan moesten, is het nou gevaar of is het ‘goed volk’? Verder laat ik de beelden spreken…

Met grote dank aan Sonja, die voor de opnames heeft gezorgd en er voor mij ook nog een leuke compilatie van heeft gemaakt. Echt heel blij mee!