Een vredige tuin met een tevreden tuinder

Geplaatst op

De klus is af! Circa 24 kuub compost en 28 kuub houtsnippers zijn aangebracht op mijn tuin. Weet jij hoeveel kruiwagens dat zijn? Ik weet het niet precies, wel dat het er veel zijn 🙂 De tuintransformatie was een flinke klus, maar ik heb van deze fysieke inspanning juist energie gekregen en kan volop zeggen dat het al het gesjouw meer dan waard is geweest! Ik loop nu elke ochtend met veel plezier mijn ‘toegangslaan’ op naar de kippen, licht verend op de houtsnippers die het pad vormen. Het zien van de bedden (inclusief mijn logo) geeft mij rust en daagt mij uit om na te denken over de afzet van mijn teelt en wat ik er dus in ga zetten. Ga ik voor veel en veelzijdigheid aan groenten of leg ik mijn focus meer op kruidenteelt en de verschillende producten die daarvan te maken zijn? Met welke planten, struiken en bomen ga ik mijn tuin meerjarig aankleden? Allemaal vragen die ik deze maanden moet gaan beantwoorden, zodat ik eind februari weet welk bed ik moet hebben voor het zaaien van mijn tuinbonen. Die zijn en blijven de start van het seizoen. Voor nu dek ik de nog lege bedden even af met vliesdoek, zodat er geen directe regen op valt en er geen vervuiling van zaden etc. in de nog schone compost waait. Ik moet zeggen dat dit nieuwe beeld snel went, maar als ik foto’s van ‘voor’ en ‘na’ terugkijk, dan is er afgelopen jaar toch wel duidelijk iets veranderd….