Work in progress

Geplaatst op

Waar normaliter een tuinder even achterover kan leunen naar de winter toe, trek ik nog even een flinke eindsprint. Of is het een voortvarende start? Ik ben in ieder geval bezig om de oppervlakte van mijn tuin volledig te bedekken met een dikke laag compost (bedden) en houtsnippers (paden en tussenruimtes). In totaal 4 kiepwagens vol met materiaal, dat zijn behoorlijk wat kruiwagens kruien om het op de juiste plek te krijgen! Het begin is er, en ziet er al hoopvol uit. We hebben de grond eerst volledig belegd met karton (mede mogelijk gemaakt door de lokale fietsenmaker) om de onkruiddruk vanuit de onderlaag te onderdrukken. Daarna zijn de bedden licht bemest met oude potstalmest hier van het erf en daarop zijn we nu aan het ‘bouwen’. De compost is groencompost wat heel fijn is afgezeefd (10mm) om vervuiling van plastic, blikjes en glas eruit te hebben. De houtsnippers zijn grote schone chips van hele bomen die versnipperd zijn, hoofdzakelijk naaldhout. Deze grove snippers blijven langer een goed pad dan wanneer je snippers hebt met veel dunne twijgjes of blad- en naaldvervuiling. Zowel de bedden als paden zullen nog steeds wel een jaarlijkse aanvulling vragen, maar die is minimaal vergeleken met wat er nu opkomt. Het is een heel karwei, maar ik word er wel heel blij van om dit te creëren. De eerste planten hebben hun nieuwe bed al gevonden :-)! Binnenkort meer!